Інгредієнти: 8 чашок (19 л) незбираного молока 1/2 чашки (100 г) цукру 1 ст. л. вершкового масла. Налийте молоко в широку толстодонную каструлю з чавуну або нержавіючої сталі і поставте на сильний вогонь. Коли молоко готове закипіти і піднятися, зменшіть вогонь, щоб молоко не кипіло постійно, але не втікала.... |
Інгредієнти: 300 г солодкого і 10 г гіркого мигдалю 300 г цукру 2 столові ложки рожевої води. Мигдаль очистити від шкірки і добре підсушити в нежаркій духовці (гарячі ядра легше очистити від тонкої коричневої шкірки, якщо покласти їх на серветку, зав'язати кінці, перетерти ядра руками і просіяти крізь друшляк).... |
Інгредієнти: 600 г солодкого і 60 г гіркого мигдалю 600 г цукру 4 столові ложки рожевої води. Очищений мигдаль добре висушити, пропустити через м'ясорубку і, додавши цукор і рожеву воду, вимісити густу масу. Поставити в холодильник на 12-14 годин, потім нарізати марципан на шматочки потрібної величини і просушити їх... |
Інгредієнти: 200 г цукрової пудри 200 г очищеного мигдалю 1 білок яйця 1 чайна ложка лікеру кілька крапель лимонного соку. Очищений мигдаль розмолоти і перемішати з цукровою пудрою, білком, лимонним соком і лікером. Всю суміш ще раз розмолоти і з отриманої маси сформовать два пласти товщиною 3 див. Загорніть... |
Інгредієнти: Вихід: 900 г1-2 яйця 2 жовтки 225 г цукру 225 г цукрової пудри 450 г меленого мигдалю 6 крапель ванільної есенції 2 чайні ложки лимонного соку. Змішайте в мисці 225 г цукру і цукрову пудру, потім додати мелений мигдаль. Окремо змішайте 2 жовтки, 2 цілих яйця, лимонний сік... |
Інгредієнти: Вихід: 700 г2 яйця 175 г цукрової пудри 350 г меленого мигдалю 4 краплі ванільною есенції 1 чайна ложка лимонного соку. Злегка збийте в мисці яйця. Змішайте цукор з цукрової пудрою і з'єднайте з яєчною масою. Поставте миску на каструлю з киплячою водою і, помішуючи, варіть до кремоподібного... |
Інгредієнти: 05 кг очищених ядер солодкого мигдалю 15 штук гіркого мигдалю близько 200 г фруктового цукру (бажано фінської) 1 ст. ложка води. Мигдаль обшпарити, зняти шкірку, висушити при відкритих дверцятах духовки на дуже легкому вогні кілька хвилин (не допускаючи не тільки підгоряння, але і пожовтіння горіхів), потім змолоти в... |
Інгредієнти: 25 г цукру 50 г молока 30 г яйця 10 г масла вершкового 1 г ваніліну або ванілі 1 паличку Яйця розтерти з цукром (2/3 норми) і ваніліном, розвести холодним молоком і процідити. З цукру, що залишився приготувати карамель. Для цього цукор насипати на алюмінієву сковороду, додати невелику... |
Інгредієнти: 2 кошики готових 50 г суниці садової або малини 30 г соусу з кураги Суницю або малину перебрати, звільнити від стеблинок і промити в холодній питній воді. При подачі покласти в кошики і полити соусом із кураги. ... |
Інгредієнти: 2 кошики готових 50 г яблук 1 г кислоти лимонної; для соусу: 10 г кураги 15 г цукру Яблука промити, видалити серцевину і насіння, очистити шкірочку, нарізати часточками, покласти в каструлю, залити гарячою водою з додаванням лимонної кислоти і варити до готовності. Після цього яблука покласти на сито... |