Рецепт приготування «марцепановая маса.»
Інгредієнти:
  • 0
  • 5 кг очищених ядер солодкого мигдалю
  • 15 штук гіркого мигдалю
  • близько 200 г фруктового цукру (бажано фінської)
  • 1 ст. ложка води.
Мигдаль обшпарити, зняти шкірку, висушити при відкритих дверцятах духовки на дуже легкому вогні кілька хвилин (не допускаючи не тільки підгоряння, але і пожовтіння горіхів), потім змолоти в кавомолці як можна тонше. Цукор також змолоти в пудру і просіяти через дрібне сито. Цукор і мигдаль ретельно перемішати, краще міксером в однорідну масу. Викласти її у фарфорову чашку і пульверизатором розбризкати у цю суміш всього ложку води (холодної, кип'яченою). Робити це краще вдвох: один розбризкує, інший перевертає масу, безперервно, равномерно.В отриману масу можна додати 50 г промитого і мелконасеченного родзинок, перемішати і все пропустити чотири-п'ять разів через мясорубку.После цього марципанная маса поміщається в товстостінну металеву посуд і підігрівається на дуже слабкому вогні (з додаванням невеликої кількості просіяного пудроподібного фруктового цукру - від 20 до 50 м).
Категорія: Десерти | Додав: nataliycom (13.11.2014)
Переглядів: 317 | Теги: цукру, масу
Всього коментарів: 0
avatar