Рецепт приготування «ікра баклажанна консервована»
Інгредієнти:
На 1 кг баклажанів 350 г томатів
за 200 р моркви і цибулі
100 г рослинного масла
120 г зелені петрушки
сіль
перець і цукор за смаком.
Баклажани помити, очистити від шкірки, нарізати великою соломкою, посолити, перешкодити, дати полежати 30 хвилин, віджати сік, заправити рослинним маслом і в глибокій посуді, помішуючи, проварити (варити) - до м'якості. Ріпчасту цибулю нарізати соломкою, моркву натерти на крупній тертці, додати мелений перець і зелень петрушки, змішати і обсмажити. Плоди томата промити, обшпарити окропом, очистити від шкірки, нарізати і припустити (відварити) в окремому посуді. Всі овочі скласти в одну посудину, перемішати, посолити, додати перець і цукор (можна без нього) і тушкувати 5-10 хв. Гарячу масу розкласти у чисті банки, накрити кришками. Простерилізувати банки з овочами в гарячій воді 30-40 хв. (в залежності від ємності банок), відразу ж закатати кришками і поставити банки догори дном для охолодження.