Інгредієнти: - 1 кг яловичого рубця
- 400 р. овочів
- 500 г яловичих кісток
- 60 р. жиру
- 30 р. борошна
- мускатний горіх
- червоний перець
- чорний перець
- імбир
- майоран
- сіль
- 50 р. тільзитського або швейцарського сиру.
Рубець ретельно очистити ножем, кілька разів промити в теплій воді, вичистити сіллю і щіткою, знову промити. 2 - 3 рази залити холодною водою, закип'ятити, процідити воду, обдати рубець холодною водою. Овочі промити. Кістки помити, залити холодною водою, зварити бульйон, 1/2 л бульйону відлити, що залишився, покласти рубець, варити до м'якості, вклавши до кінця варіння половину овочів. Рубець варити приблизно 4 години. Залишилися овочі нарізати соломкою, покласти на розтоплений жир, влити 1/8 л води і варити під кришкою до м'якості. Розтопити 30 г жиру, підрум'янити на ньому борошно до світло - золотистого відтінку, вимішати, розвести холодним бульйоном, закип'ятити. Готовий рубець зняти з вогню, охолодити в бульйоні. Потім вийняти, нарізати тонкими смужками, покласти в соус, додати овочі (суміш по густоті повинна нагадувати суп), посолити, приправити за смаком перцем, мускатним горіхом. Подати в суповій мисці. Окремо подати тертий сир, червоний перець, мелений імбир
|