Інгредієнти: Цедра 3 апельсинів 1 склянку лимонного соку 1 лимона 1 склянка цукру 2 склянки води 1 чайна ложка желатину. Зварити цукровий сироп, додати натерту на тертці апельсинову цедру, попередньо видаливши білу шкірку, володіє гірким смаком. Змішати з ретельно розтертої м'якоттю 1 лимона, влити лимонний сік, додати желатин, попередньо... |
Інгредієнти: 500 г свіжого або консервованого ананаса 1 склянка цукру 2 склянки води 1 склянку лимонного соку 1 чайна ложка желатину. Скибочки ананаса ретельно розтовкти в ступці, влити лимонний сік і приготовлений цукровий сироп. Желатин замочити в холодній воді і, коли він набубнявіє, залити невеликою кількістю гарячого сиропу, потім... |
Інгредієнти: 3 яєчних жовтка 1 1/2 склянки цукру 2 склянки молока 1 склянка збитих вершків 2 склянки дрібно нарізаних цукатів або будь-яких свіжих фруктів ванілін за смаком. Жовтки розтерти з цукром, додати молоко і ванілін, перемішати і нагрівати на слабкому вогні до тих пір, поки суміш не загусне. Отриману... |
Інгредієнти: 100 г фісташкового морозива 40 г молочного желе 10 г абрикосового пюре 20 г готового бісквіта Приготувати фісташкове морозиво. У формочки у вигляді половинки яйця влити молочне желе; коли воно застигне, вийняти з нього і наповнити середину її абрикосовим пюре, а потім половинки з'єднати, щоб вийшло як би... |
Інгредієнти: 1/2 л. фруктового йогурту (не менше 3.5% жирності) 300 г будь-яких ягід (можна заморожених) 1 ст. ложка лимонного соку 50 г цукрової пудри. Подрібнити ягоди з допомогою міксера, додати лимонний сік і йогурт, добре збити цю масу, поступово всипаючи цукрову пудру. Поставити в морозильну камеру на 3-4 години... |
Інгредієнти: 120 г морозиво вершкове або шоколадного 6 г волоських горіхів (ядер) 3 г какао-порошку 10 г цукру 15 г вершків Горіхи (ядро) занурити в киплячу воду на 4-5 хвилин, очистити шкірку, обсмажити в жаровій шафі (до золотистого кольору), після чого стовкти в ступці. Потім з'єднати товчені горіхи з... |
Інгредієнти: 120 г морозиво вершкового масла або вершкового зі свіжими ягодами 15 г суниці або малини або вишні або сливи або персиків 9 г цукрової пудри 5 г масла вершкового 4 г яйця (білки) Ягоди або плоди перебрати, промити холодною кип'яченою водою, розім'яти і добре розтерти, збити вершкове масло... |
Інгредієнти: 75 г морозиво вершкового масла або вершкового пломбіру 15 г консервованих персиків 20 г сиропу від персиків 5 г цукру 10 г мигдалю або волоських горіхів 26 г вершків Консервовані персики розрізати навпіл, мигдаль занурити в окріп на 4-5 хвилин, очистити від шкірки, дрібно нарубати і обсмажити. Одночасно... |
Інгредієнти: 120 г плодово-ягідного мороженоuj 30 г вина виноградного (десертного) При подачі 2-3 кульки морозива покласти у креманку або вазочку і полити охолодженим вином. |
Інгредієнти: 100 г морозива вершкового масла або вершкового пломбіру 2 г карамелі (паленого цукру) молоко або вершки Цукор змішати з молоком або вершками у співвідношенні 1:1,5. Отриману масу, безперервно помішуючи, нагрівати на плиті до тих пір, поки вона не придбає густої консистенції, світло-коричневого забарвлення та характерного аромату. Потім цю... |