Інгредієнти: 30 г чорниці свіжої або сушеної 20 г цукру 10 р крохмалю картопляного 20 г сметани або вершків Свіжу чорницю перебрати, вимити, залити гарячою водою, зварити, протерти через сито, додати цукор, довести до кипіння і варити 5-6 хвилин, потім ввести розведений холодною водою картопляний крохмаль, знову нагріти до... |
Інгредієнти: 130 г абрикосів персиків слив або черешні 10 р крохмалю картопляного 15 г цукру 20 г вершків або сметани Фрукти вимити, великі плоди розрізати на дві частини, залити гарячою водою так, щоб вони були тільки покриті, і варити в закритому посуді до розм'якшення. Готові фрукти протерти разом з... |
Інгредієнти: 60 г кураги 10 г цукру 10 р крохмалю картопляного 20 г вершків або сметани кориці Курагу перебрати, ретельно промити, залити холодною водою і варити в закритому посуді до розм'якшення. Готову курагу про-, терти разом з відваром. В отримане пюре додати цукор, корицю, воду, сироп нагріти до... |
Інгредієнти: 50 г журавлини 30 г цукру 10 р крохмалю картопляного 20 г вершків або сметани кориці Журавлину промити, віджати з неї сік і поставити його в холодильник. Вичавки журавлини залити водою і варити. Готовий відвар процідити, додати в нього цукор, корицю, воду, нагріти до кипіння, влити розведений... |
Інгредієнти: 700 г сушених яблук і чорносливу кориця 1/2 лимона 200 р цукру 1 склянку вина 1 стакан журавлинного морсу лимонна цедра 1 ст. ложка картопляного борошна Яблука і чорнослив вимити і зварити, добывив цукор, корицю, лимонну цедру. ... |
Інгредієнти: 80 г яблук 90 г груш 10 р крохмалю картопляного 40 г цукру 20 г вершків або сметани 1 г кориці кислоти лимонної Очищені від шкірки і насіннєвих коробочок яблука та груші (з відходів готують відвар) нарізати скибочками, часточками або брусочками, залити процідженим відваром або водою, додати цукор,... |
Інгредієнти: 1 апельсин або великий мандарин 20 г цукру 10 р крохмалю картопляного 20 г вершків або сметани кислоти лимонної Цукор (половину норми) розчинити в гарячій воді, додати тонко нарізану цедру апельсинів або мандаринів і довести до кипіння. Потім ввести попередньо розведений холодною водою картопляний крохмаль і знову нагріти... |
Інгредієнти: 60 г сухих фруктів різних 15 г цукру 10 р крохмалю картопляного 20 г вершків або сметаныы кориці Сушені фрукти перебрати, промити і розсортувати по видах. Великі яблука і груші розрізати на 2-4 частини, залити холодною водою і варити в закритому посуді 15-20 хвилин. У отриманий відвар... |
Інгредієнти: 120 г малини або вишні 10 р крохмалю картопляного 50 г цукру; для вареників: 25 г борошна 1 яйце 10 г води 3 г масла вершкового солі Ягоди (малину або вишню) перебрати, найкращі з них вимити, з вишень видалити кісточки і відкласти для начинки вареників; залишилися розім'яти,... |
Інгредієнти: 10 кд. ЬавркЬЪ 2ЬСвдажЦЭЪЯн 1 ЭеЬаУЪиС ба Ще кд-гЦЭмХЦвЦс бавЦс бЦдвекЬЪ I ЭСУваУнЫ ЭЪгд бЦвЦи. ±агдСУЪдо ЯС аФаЯо УаХе У ЬСгдврЭоЬЦ, баЭаШЪдо ба ЬегайЬе айЪлЦЯЯнз Ъ ЮЦЭЬа ЯСвЦЩСЯЯнз ЬавЦЯоЦУ (бЦдвекЬС, гЦЭоХЦвЦЫ, бавЦЫ), 1 ЭеЬаУЪие Ъ 2 кдеЬЪ ЬСвдажЦЭс. аФХС ЩСЬЪбЪд, еЮЦЯокЪдо аФаЯо, баЭаШЪдо ба УЬеге гаЭо, 1 ЭСУваУнЫ... |