Для тіста: 5 повних столових ложок з гіркою борошна
2-1/2 склянки молока
2 яйця
1 столова ложка цукру
1/3 чайної ложки солі
1 столова ложка рослинної олії. Для начинки: 300 г. свіжого сиру
2 столові ложки цукру
2 столові ложки сметани
2 жовтки 1 яйце
сіль за смаком. Для смаження млинців: 100 р. масла.
Яйця, сіль, цукор збити (віночком або в міксері), у збиту масу влити молоко, всипати борошно, перемішати, додати рослинне масло, ще раз все перемішати і випікати млинці на розігрітій сковороді, змастивши її олією з допомогою гуртка сирого картоплі, наколотого на виделку. Підготувати начинку: сир розтерти з цукром, сметаною, жовтками, посолити за смаком. Для ароматизації начинки можна додати висушену, тонко змелене і просіяне лимонну або апельсинову скоринку, а також цукати або родзинки. На млинець покласти ложку сирної начинки, загорнути конвертом. Обсмажити в олії з обох сторін. Можна скласти млинці в керамічну або емальовану миску, змащуючи їх олією, закрити кришкою і поставити в негарячу духовку.