Інгредієнти: 1/2 склянки (75 г) кукурудзяного борошна грубого помелу 1/2 склянки (65 г) білого пшеничного борошна вищого сорту 1 1/4 ч. л. пекарського порошку або 1/4 ч. л. соди 1/2 ч. л. солі 1/2 ч. л. цукру 1/4 ч. л. потовченого сухого стручка червоного гострого перцю 2 ч. л.... |
Інгредієнти: 150 г кукурудзи 100 г помідор 25 г цибулі 15 г масла вершкового зелені Свіжі помідори обшпарити в окропі, зняти шкірку, розрізати навпіл упоперек осі, вичавити насіння, потім розрізати кожну половинку по радіусах на 6-8 частин. Ріпчасту лук або цибулю-порей дрібно нарізати, спасерувати з маслом, додати до нього... |
Інгредієнти: 140 г вареної кукурудзи (зерен) 50 р соусу 5 г масла вершкового 10 г сиру зелені З качанів вареної кукурудзи молочної стиглості зняти зерна і заправити сметанним соусом. Покласти на сковороду, посипати зверху тертим сиром, збризнути маслом і запекти в жаровій шкафу.При подачі посипати дрібно рубаною велінню. ... |
Інгредієнти: 1-2 качана кукурудзи 15 г масла вершкового З качанів кукурудзи молочної стиглості зняти листя, качани покласти на решітку і смажити над палаючими без диму і полум'я вугіллям або смажити їх в електрогрилі. Смажити треба робити на середньому вогні, так, щоб зерна могли добре прогрітися, розбухнути і разом з... |
Інгредієнти: 200 г кукурудзи 30 г сметани 3 г борошна пшеничного зелені Прогріту в банку кукурудзу вилити в сотейник, знову нагріти до кипіння, після чого додати в неї холодну сметану, попередньо змішану з підсушеної, як для соусів, пшеничним борошном; коли маса загусне, заправити її солью.При подачі посипати подрібненою зеленню... |
Інгредієнти: 200 г кукурудзи 50 г сметани Прогріти консервовану кукурудзу в банку, як описано в рецепті «Кукурудза з маслом», і злити рідину. Покласти кукурудзу в сотейник, додати сметану і, помішуючи, кип'ятити до тих пір, поки сметана не випарується до консистенції соусу. ... |
Інгредієнти: 1 качан кукурудзи 40 г хліба пшеничного 1 яйце 150 г молока 5 г масла вершкового Білий хліб (без кірок) нарізати дрібними кубиками (5-6 мм), залити гарячим молоком, додати збите сире яйце, зняті з качана і зварені зерна кукурудзи молочної зрелости.Массу ретельно перемішати, викласти у підмазані вершковим маслом... |
Інгредієнти: 200 г кукурудзи 20 г масла вершкового зелені Для цієї страви майже завжди вживається консервована кукурудза в банках. Банку з кукурудзою розкрити, поставити в посуд з киплячою водою, а коли добре прогріється, злити рідину через решето або друшляк, заправити кукурудзу вершковим маслом і сіллю і негайно подати. Можна... |
Інгредієнти: 75 г кукурудзи 75 г горошку 150 г молока 15 г масла вершкового 5 г борошна 5 г цукру Зернятка кукурудзи молочної стиглості варити в молоці до м'якості, потім приєднати до них свіжий зелений варений або консервований прогрітий з маслом зелений горошок; заправити сіллю і цукром і згустити... |
Інгредієнти: 1-2 качана кукурудзи 5 г масла топленого або шпига 15 г масла вершкового Очищені від листя качани кукурудзи укласти в один ряд на лист, змащений невеликою кількістю топленого масла або шпига, і поставити в сильно нагрітий (приблизно 300°) жарову шафу. Як тільки качани зверху злегка підсмажаться, їх потрібно... |