Інгредієнти: 75 г груш 40 г цукру 10 г вина (хересу) 5 г мигдалю 1 г кислоти лимонної Підготовлені груші варити до готовності у воді, в яку додати цукор (1/2 норми) і лимонну кислоту, а потім викласти шумівкою на сито. Відвар процідити, розчинити в ньому цукор, що залишився, довести... |
Інгредієнти: 80 г консервованого ананаса 25 г сиропу 5 г вина 1 г кислоти лимонної Консервований ананас, нарізану кружечками, розкласти в порційний посуд і залити сиропом з лимонною кислотою і вином. |
Інгредієнти: 1 кг гарбуза 50 -150 г цукру. Підготовлену гарбуз подрібнити. Заправити соковарку і варити масу 45-60 хв., рахуючи від моменту закипання води в соковарці. Гарячий сік розлити у підготовлені банки і пляшки і пастеризувати при 85°С 15 хв. ... |
Інгредієнти: 1 кг моркви 3/4 кг яблук краще кислих цукровий пісок за смаком. Моркву і яблука натерти на дрібній тертці, віджати сік через марлю. Заправити отриманий сік цукровим піском. |
Інгредієнти: 2 склянки вівсяної муки 2 столові ложки меду 8 склянок води сіль за смаком. Вівсяну муку висипати в каструлю, залити теплою водою і добре розмішати, щоб не було грудок. Вийде так звана бовтанка. Дати їй набрякнути протягом 6 - 8 годин (можна залишити на ніч), потім процідити... |
Інгредієнти: 40 г свіжих яблук 20 г цукру 15 г крохмалю; для сиропу: 5 г журавлини 10 г цукру 15 г води Густий яблучний кисіль з сиропом готувати так само, як кисіль з свіжих яблук середньої густини за рецептом «Кисіль з яблук», але із збільшеною нормою закладки крохмалю. Кисіль... |
Інгредієнти: 180 г молока 20 г цукру 15 г крохмалю 1 г ваніліну;для сиропу: 5 г журавлини 10 г цукру Молоко процідити через марлю, влити в посуд, нагріти до кипіння і розчинити в ньому цукор. Після того як молоко закипить, нагрівання припинити. У гаряче молоко влити попередньо розведений холодним... |
Інгредієнти: 40 г мигдалю солодкого 3 г мигдалю гіркого 25 г цукру 10 р крохмалю Мигдаль перебрати, покласти в посуд, залити окропом, закрити кришкою і залишити на 10-12 хвилин. Після цього мигдаль відкинути на сито і, не давши йому охолонути, очистити від шкірки, добре промити, а потім подрібнити в... |
Інгредієнти: 20 г журавлини 20 г цукру 12 г крохмалю 150 г молока або 100 г вершків Густий журавлинний кисіль приготувати так само, як кисіль середньої густини за рецептом «Кисіль з журавлини , смородини , брусниці», але проварити його 2-3 хвилини і збільшити норму крохмалю. Подати окремо молоко або... |
Інгредієнти: 4 г екстракту журавлинного або чорносмородинового 32 г цукру 10 р крохмалю Журавлинний або чорносмородиновий екстракт процідити через марлю, потім влити в посуд, розвести гарячою водою (кількість води залежить від фортеці екстракту), додати в розчин цукор і нагріти до кипіння, Після того як рідина закипить, нагрівання припинити, з'єднати... |