Інгредієнти: 1 кг антонівських яблук 100 г цукру 200 г меду 30 г дріжджів 1 чайна ложка меленої кориці 4 літри води. Нарізані тонкими скибочками яблука покласти в емальовану каструлю, залити холодною водою і довести до кипіння. Знявши каструлю з вогню. дати яблук настоятися 2 - 3 години. Відвар... |
Інгредієнти: 1 кг житнього солоду дробленого 300 р. ячмінного дробленого солоду 600 р. житнього борошна 130 р. житніх сухарів 80 р. черствого житнього хліба 1 кг патоки 30 р. м'яти. Замішати з солоду і борошна з 3 літрами гарячої води тісто без грудок і, накрити посуд чистою ганчіркою,... |
Інгредієнти: 800 г житнього хліба (або 500 г житніх сухарів) 300 г яблучного сиропу 300 г цукру 36 г пресованих дріжджів 6 г імбиру 55 літра води. сушений Хліб або сухарі залити окропом і залишити на 5 - 6 годин. Отримане сусло влити в ємність. Імбир варити у воді... |
Інгредієнти: 1 кг журавлини 2 склянки цукру 4 л води 10 г дріжджів. Відібрану і бланшировану журавлину розім'яти дерев'яним товкачиком, залити водою і варити 10 хв. Сік процідити, додати в нього цукор, охолодити. Додати розведені дріжджі, добре перемішати, розлити в пляшки, закупорити і поставити на 3 дні в прохолодне... |
Інгредієнти: 500 р полуниці 15 л води 8 ч. ложок цукру2 г лимонної кислоти 2 ст. ложки меду. Дозрілі ягоди ретельно промити і покласти вэмалированную посуд, залити водою і довести до кипіння, затемснять з вогню і витримати 10 хв. ... |
Інгредієнти: 4 літри води 500г. цукру сік 3 лимонів лимонна цедра з 2 лимонів 60 р. дріжджів родзинки. 4 літри води, 500 г. цукру закип'ятити, охолодити, додати вичавлений з 3 лимонів лимонний сік, цедру, стерту з 2 лимонів на дрібну тертку, 60 р. дріжджів. Все добре перемішати, розлити в... |
Інгредієнти: 500 г журавлини 300 г цукру З л води 5-7 г дріжджів 1 склянку перцевої м'яти. Журавлину розім'яти, влити 2 л води, варити 5-10 хв, процідити, всипати цукор, охолодити. М'яту залити 1 л окропу, охолодити, процідити і з'єднати з відваром журавлини, додати дріжджі, розлити в пляшки або злити... |
Інгредієнти: 1 кг журавлини 4 літри води 400 р. цукру 60 р. дріжджів. Журавлину перебрати, промити і протерти дерев'яним товкачем через друшляк. Вичавки залити 4 літрами води і поставити кип'ятити на 15 - 20 хвилин, потім остудити і процідити через полотняну ганчірочку, добре віджати, всипати 400 р. цукру і... |
Інгредієнти: Яблука вода. 1 спосіб. Стиглу, але міцну антонівку залити холодною артезіанською водою ідати злегка закиснути. На 1 кг яблук - 7-8 літрів воды.2 спосіб. Яблука, недоспелую падалицю, вимити, очистити, нарізати на долькии зварити у великому котлі. Яблучну кашу разом з водою, в якій онаварилась - 10-20 літрів -... |