Інгредієнти: - 75 г груш
- 40 г цукру
- 10 г вина (хересу)
- 5 г мигдалю
- 1 г кислоти лимонної
Підготовлені груші варити до готовності у воді, в яку додати цукор (1/2 норми) і лимонну кислоту, а потім викласти шумівкою на сито. Відвар процідити, розчинити в ньому цукор, що залишився, довести до кипіння, після чого нагрівання припинити і влити в сироп херес.Одновременно підготувати мигдаль. Для цього мигдаль залити гарячою водою, нагріти до кипіння, а потім вийняти з води, очистити від шкірки і розрізати вздовж на 4-5 частин. Шматочки мигдалю обжаритьв жаровій шафі до появи коричневої окраски.Охлажденные груші покласти у креманки або вазочки стеблом вгору і наколоти на них ярусами шматочки обсмаженого мигдалю. Після цього груші слід залити сиропом.
|