Інгредієнти: На 1 кг ягід глоду: 2 л яблучного соку і 1 л 30%-ного цукрового сиропу. Вимиті ягоди глоду злегка прогріти в емальованому посуді, відокремити кісточки і плодоніжки. Залити яблучним соком. Прокип'ятити 2 хв і залити 30%-ним цукровим сиропом. ... |
Інгредієнти: 12 яблук 12 г груш 10 г урюку 6 г родзинок 24 г цукру 1 г кислоти лимонної. Сушені фрукти ретельно перебрати і кілька разів промити в теплій воді. Потім кожен вид фруктів покласти в окремий посуд, залити гарячою водою, додати цукор і варити при слабкому кипінні груші... |
Інгредієнти: 25 г чорносливу 10 г кураги 5 г родзинок 20 г цукру 1 г кислоти лимонної. Чорнослив перебрати, промити теплою водою, покласти в каструлю, залити гарячою водою, нагріти до кипіння, потім зняти з вогню, закрити кришкою і залишити до повного охолодження. Курагу і родзинки після попередньої обробки варити... |
Інгредієнти: 32 г чорносливу або урюку 30 г цукру 1 г кислоти лимонної. Компот з чорносливу або урюку приготувати так само, як «Компот із сушених фруктів або ягід». |
Інгредієнти: 60 г черешні 30 г цукру 5 г вина 1 г кислоти лимонної. В гарячій воді розчинити цукор, покласти в сироп підготовлені ягоди, довести його до кипіння, а потім нагрівання припинити і відставити компот на 10 хвилин для набухання ягод.В готовий компот можна додати трохи лимонної кислоти і... |
Інгредієнти: 60 г яблук або груш 30 г цукру 5 г вина 1 г кислоти лимонної Яблука або груші промити водою, очистити від шкірки, розрізати на 6-8 рівних частин (залежно від розміру), видалити серцевину з насінням, покласти в каструлю і залити холодною водою, злегка підкисленою лимонною кислотою. Шкірку... |
Інгредієнти: 20 г груш або яблук 20 г дині 15 г винограду 20 г консервованих персиків 15 г консервованих слив 10 г черешні консервованої 35 г сиропу від фруктів 20 г цукру 50 г води Свіжі груші або яблука обробити так само, як для «Компот зі свіжих яблук або... |
Інгредієнти: 25 г яблук 25 г персиків 20 г вишень 30 г цукру 7 г вина 1 г кислоти лимонної. Яблука і персики, після того як вони відтануть, акуратно нарізати часточками; вишні залишити целыми.Подготовленные розкласти фрукти у вазочки або креманки і залити охолодженим сиропом, в який попередньо додати вино... |
Інгредієнти: 35 г абрикос 35 г айви 30 г яблук 20 г цукру 10 г лимонного соку або 1 г лимонної кислоти 1 лимона кориці цедри. Абрикоси, айву і яблука відтанути, нарізати скибочками, покласти у фарфоровий або фаянсовий посуд, влити приготований охолоджений сироп, додати лимонний сік або лимонну кислоту,... |
Інгредієнти: 40 г айви 20 г чорносливу 30 г цукру 7 г вина 1 г кислоти лимонної. Чорнослив перебрати, промити теплою водою, потім залити гарячою водою, всипати цукор, нагріти до кипіння і охладить.Айву попередньо відтанути і нарізати часточками. Підготовлені фрукти покласти в порційний посуд. На відварі, отриманому після варіння... |