Інгредієнти: - 40 г мигдалю солодкого
- 3 г мигдалю гіркого
- 25 г цукру
- 10 р крохмалю
Мигдаль перебрати, покласти в посуд, залити окропом, закрити кришкою і залишити на 10-12 хвилин. Після цього мигдаль відкинути на сито і, не давши йому охолонути, очистити від шкірки, добре промити, а потім подрібнити в ступці, поступово підливаючи воду до утворення тістоподібної маси. Отриману масу розвести холодною кип'яченою водою і ретельно віджати через марлю. Вичавки вдруге розтерти в ступці, знову розвести масу водою і отжать.Приготовленное мигдальне молоко нагріти до кипіння, розчинити в ньому цукор, після чого в молоко ввести попередньо розведений холодним мигдальним молоком і проціджений маїсовий крохмаль, добре розмішати і знову нагріти до кипения.Готовый кисіль розлити в порційний посуд, посипати цукром і охолодити.
|