Замішати з солоду і борошна з 3 літрами гарячої води тісто без грудок і, накрити посуд чистою ганчіркою, дати йому настоятися протягом 1 години (для оцукрювання). Витримане тісто перекласти у вогнетривкий посуд (чавун), накрити кришкою і поставити в гарячу духовку для упарювання. Упарене тісто ретельно перемішати, відскоблити від стінок посуду і долити окропом. Після доби викласти тісто в чан настою, залити 16 літрами гарячої води, насипати подрібнені сухарі і хліб. Утворився затор добре перемішати і залишити на 6 - 10 годин для настоювання і освітлення. Коли гущавина осяде, а сусло почне бродити, обережно злити його в пропарений і промитий чисте барило. В гущавину, що залишилася вдруге залити 15 літрів гарячої води. Через 2 - 3 години сусло злити в бочонок, змішати з настоєм м'яти і залишити для бродіння на добу. Потім бочонок перенести в льодовик. Коли бродіння стане менш інтенсивним додати в квас патоку (1 кг. на 30 літрів квасу), барило закупорити дерев'яною втулкою. Через 3 - 4 дні квас готовий до вживання. Зберігається квас у холодному місці кілька місяців і властивості його від цього майже не погіршуються.