Литовська імбирний квас
Інгредієнти:
  • 800 г житнього хліба (або 500 г житніх сухарів)
  • 300 г яблучного сиропу
  • 300 г цукру
  • 36 г пресованих дріжджів
  • 6 г імбиру
  • 5
  • 5 літра води.
сушений Хліб або сухарі залити окропом і залишити на 5 - 6 годин. Отримане сусло влити в ємність. Імбир варити у воді 20 хвилин, потім процідити, залити в хлібне сусло, довести до кипіння і охолодити. Додати яблучний сироп, цукор, дріжджі, розведені в теплій кип'яченій воді і залишити для бродіння. Посуд із суслом закрити кришкою і поставити в тепле місце для підтримання необхідної температури (20 - 25оС) на 6 - 10 годин. Коли з'явиться густа піна, акуратно зняти її. Процідити, розлити рідину в пляшки, не заповнюючи до верху, щільно закрити пляшки з пробами. І поставити в холод. Через 12 годин квас готовий.
Категорія: Напої | Додав: nataliycom (09.12.2014)
Переглядів: 179 | Теги: годин, закрити
Всього коментарів: 0
avatar