Інгредієнти: - 800 г житнього хліба (або 500 г житніх сухарів)
- 300 г яблучного сиропу
- 300 г цукру
- 36 г пресованих дріжджів
- 6 г імбиру
- 5
- 5 літра води.
сушений Хліб або сухарі залити окропом і залишити на 5 - 6 годин. Отримане сусло влити в ємність. Імбир варити у воді 20 хвилин, потім процідити, залити в хлібне сусло, довести до кипіння і охолодити. Додати яблучний сироп, цукор, дріжджі, розведені в теплій кип'яченій воді і залишити для бродіння. Посуд із суслом закрити кришкою і поставити в тепле місце для підтримання необхідної температури (20 - 25оС) на 6 - 10 годин. Коли з'явиться густа піна, акуратно зняти її. Процідити, розлити рідину в пляшки, не заповнюючи до верху, щільно закрити пляшки з пробами. І поставити в холод. Через 12 годин квас готовий.
|