1 чайна ложка перцю горошком. Для гарніру: 1 буряк
1 банку зеленого горошку
3 солоних огірка
1 банку маринованих грибів
4 картоплини. Для рибного філе: 1 ст. ложка желатину.
Рибу очистити, випатрати, залишивши не відрізаними голову і хвіст,зробити на спині поздовжній надріз, щоб при варінні не лопнула шкіра. Покласти рибу в довгасту посуд, залити холодною водою, додати цибулю, моркву і спеції, поставити на слабкий вогонь і стежити, щоб вода не закипала, інакше риба може перетравитися і розвалитися. Готову рибу охолодити у відварі і потім вийняти з нього, а бульйон випарити так, щоб вийшло 4 склянки. Процідити через полотно і знову закип'ятити, вилити туди розпущений желатин і розмішати, не даючи кипіти. На глибоке блюдо налити рибне желе товщиною в 2 пальця, поставити блюдо на холод, щоб желе зміцніло. На нього покласти рибу на бік, прикрасити її навколо четвертинками яєць, зірочками з моркви, зеленим горошком і все залити желе. Знову остудити все блюдо. Коли весь желатин зміцніє, перекинути на блюдо іншого, більшого за розміром, покрити на кілька хвилин гарячим рушником, щоб заливне легко відійшло від форми. Навколо, холодцю букетиками розкласти всі овочі, порубані на дрібні кубики, і заправити їх майонезом.