Компот із свіжих яблук або груш
Інгредієнти:
  • 60 г яблук або груш
  • 30 г цукру
  • 5 г вина
  • 1 г кислоти лимонної
Яблука або груші промити водою, очистити від шкірки, розрізати на 6-8 рівних частин (залежно від розміру), видалити серцевину з насінням, покласти в каструлю і залити холодною водою, злегка підкисленою лимонною кислотою. Шкірку і серцевину помістити в окремий посуд, залити гарячою водою і кип'ятити протягом 10-12 хвилин. Отриманий відвар процідити через сито або марлю, додати цукор, добре розмішати, покласти в нього підготовлені часточки яблук або груш і варити при слабкому кипінні 6-8 хвилин (залежно від сорту).Для ароматизації в компот можна покласти цедру лимона, апельсина або корицю, а для поліпшення смаку після охолодження влити трохи вина.Компот з яблук сорту апорт або антонівських, а також із стиглих груш і в особливості сорту дюшес кип'ятити не слід. Яблука і груші цих сортів залити киплячим сиропом і залишити в ньому до охолодження останнього.
Категорія: Напої | Додав: nataliycom (09.12.2014)
Переглядів: 199
Всього коментарів: 0
avatar