Рецепт приготування «апельсиновий салат з бананами і фісташками»
Інгредієнти:
6 апельсинів
5 ст. л. меленої кави
на кінчику ножа меленої кориці
60 г тертого горькогошоколада
2 1/2 ст. л. коньяку
4 стиглих банана
80 г очищених несолоних фісташок
20 г сливочногомасла
1 ст. л. цукрової пудри.
Апельсини вимити гарячою водою, витерти насухо і спеціальним ножем нарізати тонких смужок з шкірки (цедру). Бланшувати цедру в окропі, потім відкинути на друшляк, щоб стекла вода. Гострим ножем зрізати з апельсинів білу шкірку, а потім з кожної часточки - тонку плівку. Мелена кава з корицею і 200 мл води довести до кипіння і процідити крізь кавовий фільтр. Потім екстракт розмішувати з медом, шоколадом і коньяком, поки все добре розчиниться. Банани очистити, нарізати кружечками 1 см завтовшки, разом з часточками і цедрою апельсинів покласти в кавовий солодкий соус і все обережно перемішати. Розкласти фруктовий салат на блюді, розеток або фруктовим тарілочках. У сковороду з покриттям висипати фісташки і цукрову пудру, покласти вершкове масло і злегка глазурувати. Розкласти цю масу поверх салату.