Рецепт приготування «безопарний спосіб приготування тіста»
Інгредієнти:
30 - 50 гр. свіжих дріжджів
0
5 літра молока
250 г вершкового маргарину
2 - 3 столові ложки цукру
сіль на кінчику ножа
2 столові ложки рослинного масла
пшеничного борошна стільки, щоб вийшло тісто консистенції густої сметани
але не міцне
приблизно 700 - 800 р.
При цьому способі всі компоненти замішуються відразу. В теплій воді (30 - 35оС) розчинити дріжджі, цукор, додати яйця, всипати борошно і замісити тісто. Далі все слід робити так само, як і при приготуванні опарного тіста. Дуже важливо правильно визначити момент, коли тісто готове до оброблення. Проте які - небудь поради тут дати важко, оскільки навички цей набувається тільки з практикою.