Рецепт приготування ««хе з оселедця» по-корейськи»
Інгредієнти:
Оселедець краще (хоча можна використовувати іншу рибу: палтус
лососеві - нерка
чавичі
кижуч
кета; а також підійде морський гребінець
тріска або минтай) 1 кг
0.5 кг морква (можна використовувати редьку-дайкон або моркву і редьку)
столовий оцет 200 г
соєвий соус 20 г
цибуля ріпчаста 1 шт.
часник 10 г
червоний пекучий перець - за смаком
рослинна олія 10 г
кунжутне насіння 1 г
цукор 30 г
сіль - за смаком
Очищене від шкіри і кісток філе риби нарізати соломкою довжиною 5 см, толшиной 0.5 см (гребінець - скибочками). Викласти в емальований посуд, налити оцет і перемішати. В такому вигляді залишити на 20 - 30 хвилин. Тим часом нарізати тонкою соломкою моркву, або редьку, або їх суміш і злегка посолити. Потім рибу відкинути на сито, дати стекти. Змішати рибу з овочами з додаванням солі, цибулі, нарізаного тонкою соломкою, часнику, товченого кунжуту, адзі-но-мото, цукру. За смаком можна ще додати оцту. Приємного апетиту !