Рецепт приготування «торт «серцевий»»
Інгредієнти: - ¼ склянки лимонного соку
- ¼ склянки апельсинового соку
- цедра 1 лимона
- 1 склянка борошна
- ¾ склянки цукру
- ¼ ч. ложки солі
- 1
- 5 ложки розпушувача
- 2 ст. ложки рафінованого рослинного масла
- 1 ч. ложка ванілі
- 5 яєчних жовтків
- 9 яєчних білків
- 1 ч. ложка сметани. Апельсинова глазур: 2 склянки цукрової пудри
- 3 ст. ложки апельсинового соку
- 2 ч. ложки цедри апельсина
- 1 ч. ложка ванілі
- ¼ ложки солі. Прикраса: 1 склянка будь-якого кондитерського крему
- цедра апельсина
- прикраса для тортів.
У великій мисці змішайте борошно, цукор, розпушувач і сіль. В іншій мисці збийте виделкою ¼ склянки лимонного соку, ¼ апельсинового соку, цедру, олію, ваніль і яєчні жовтки збийте яєчну масу разом з борошняною. Міксером на великій швидкості добре збийте білки з сметаною, акуратно введіть білкову масу в тісто, добре розмішайте. Викладіть тісто у форму, випікайте 30 хвилин у попередньо розігрітій до 1800C духовці. Готовий корж остудити у формі, вийняти, розрізати впоперек. Приготувати глазур: змішати цукрову пудру, апельсиновий сік, подрібнену цедру, ваніль, сіль. Приготувати крем: для вершкового крему збити 200 г слив. масла, збиваючи, додайте яйце. Зваріть густий сироп з 100 г цукру і ½ склянки молока, охолодіть і ложкою поступово введіть в збите масло, за бажанням додайте 1 - 2 ст. ложки коньяку або лікеру, ваніль. Для вершкового крему зі згущеним молоком: збийте до однорідної пишної маси 200 г слив. масла з банкою згущеного молока, можна додати коньяк або лікер.
|
Категорія: Піца і випічка | Додав: nataliycom (08.11.2014) |
Переглядів: 244
|