5 кг. м'ясного фаршу (краще 2/3 яловичини і 1/3 свинини)
50 гр. шпику
2 скибочки черствого білої булки без кірки
50 гр. сушених грибів
чарка червоного вина
2 ст.л. сметани
2 яйця
зелень петрушки
мелений перець
сіль
4-5 ст.л. мелених сухарів.
Фарш ще раз пропустити разом із замоченою в молоці булкою. Додати поросяти, ягняти, припущені у вині гриби, нарізану петрушку, сире яйце, сіль, прянощі. Добре вимісити. Потім оформити у вигляді батона (або кілька невеликих батончиків), змастити білком другого яйця, нашпигувати тонкими скибочками шпику, обваляти в сухарях і покласти на змочену водою сковорідку або в спеціально довгасту форму. Смажити в духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.