Рецепт приготування «запіканка пшоняна з гарбузом»
Інгредієнти:
70 г крупи
75 г молока
60 г води
100 г гарбуза
10 г цукру
10 г яйця або 3 г яєчного порошку
35 г сметани
15 г масла вершкового або топленого
5 г сухарів
Очищену від кірок і насіння гарбуз нарізати на дрібні кубики, опустити в киплячу воду або молоко, додати сіль, цукор і довести до кипіння. У суміш всипати підготовлене пшоно і варити кашу до готовності. В охолоджену до 70° кашу додати сирі яйця, перемішати, викласти на деко, змащене маслом і посипану меленими сухарями. Поверхню каші розрівняти, змастити сумішшю яйця із сметаною і запекти в жаровій шафі. Подати запіканку зі сметаною, маслом, молочним або сметанним соусом.