Баклажани очистити від шкірки, порізати дрібними кубиками, натерти сіллю, викласти в друшляк і залишити на 30-40 хв. Моркву натерти на кр. тертці (або соломкою) і смажити на ростить. олії до появи золотистого кольору. Можна на сильному вогні, але недовго і, постійно помішуючи. Цибулю порізати тонкими кільцями і обсмажити на ростить. олії до золотистого кольору. Солодкий перець почистити, нарізати тонший, обсмажити на ростить. олії. Далі баклажани потрібно обсмажити, але довше і на малому вогні. Попередньо, звичайно, віджати їх гіркий сік. Всі обсмажені овочі скласти в каструлю (жаровню, сковороду), додати дрібно нарізані помідори і тушкувати, помішуючи, ще хвилин 30-40. В кінці додати сіль, спеції, приправи, які-небудь сушені трави (за смаком), можна лавровий лист. І буквально за 2 хвилини до закінчення приготування додаємо дрібно порубаний часник. Можна вживати. У холодному вигляді закуска здається ще смачніше.