М'якоть не дуже жирної свинини розрізати на шматки по 15-20 г, посолити, посипати перцем, скласти в посуд, додати дрібно рубаний ріпчасту цибулю, трохи зелені, петрушки, переміщати і, уплотнив, поставити в холодне місце на 3-4 години. Потім м'ясо разом з цибулею пропустити через м'ясорубку, додати трохи води (10% до ваги м'яса) і ретельно перемішати. З отриманої маси сформовать кульки по 6-8 шт. на порцію, запанірувати їх в пшеничного борошні, викласти на змащене жиром деко, полити жиром і смажити в жаровій шафі до готовності. Після цього фрикаделі, улаженные на деко, залити томатним соусом з грибами і овочами, попередньо додавши в нього м'ясний бульйон, проварити при слабкому кипінні протягом 8-10 минут.При подачі покласти фрикаделі у баранчик або на тарілку, полити соусом з корінням і посипати зеленню. Гарнір - картопля смажена, варена або картопляне пюре або розсипчаста каша, пшенична, ячна, рисова або гречана.