Інгредієнти: - 14 яєць
- 950 г цукру
- 600 г борошна
- 500 г сливоч-ного масла
- 500 г молока
- 100 г шоколаду або ка-као
- 250 г рубаного мигдалю
- 50 г коньяку.
Приготування бісквітної основи: Збити на слабкому вогні 8 яєць з 200 г цукрового піску до загустіння. Додати 200 г борошна і все злегка розмішати. Тісто нанести рівномірним шаром на змащений маслом і обсипаний борошном деко довгастої форми і по можливості розміром 30х40 див. Випікати в середньо нагрітій духовці близько півгодини. Потім охолодити, розрізати по горизонталі на 3 рівні частини довжиною 40 см і шириною 10 див Ці пласти призначені для виготовлення самого пня.Приготовление піщаної основи: З очищеного мигдалю, пропущеного через м'ясорубку, 2 яєць, 350 г борошна, 200 г масла, 200 г цукру приготувати пісочне тісто. Розкачати його в пласт товщиною 0,5 см і довжиною 40 див. Цей пласт призначений для постаменту пня, через що він повинен мати ширину не менше 12 - 14 див. Викласти його на деко і випекти в середньо нагрітій духовке.Приготовление сироп для просочення торта Залишилися 200 г цукру зварити з 300 г води, додати коньяк і охладить.Приготовление заварного крему: 4 яєць, 60 г борошна, 150 г цукру, молока, шоколаду або какао приготувати заварний крем і охолодити его.Приготовление масляного крему: 300 г масла, 200 г цукру приготувати добре збитий масляний крем і змішати його з остившім заварним кремом.Оформление торта: Готові пласти, призначені для пня, скропити сиропом, змастити їх товстим шаром крему і укласти один на інший. Краї верхнього пласта підрівняти ножем для отримання більш округлої форми. З двох сторін оформленого таким чином пня вирізати ножем по трикутного куску, щоб вийшов вид пня, изруб-леного сокирою. Шматки, вирізані трикутником, розкласти в 3-4 місцях зверху або збоку оформленого бісквіта зразок обрубаних сучків. Потім змастити пень зверху і з усіх боків кремом з шоколадом і загладити рифленим ножем або спеціальним кондитерським гребінцем, щоб вийшло подобу шорсткої кори пня. Краї пня і сучків змастити білим масляним кремом, щоб додати їм вид серцевини пня, порубаного сокирою. Спечений постамент з пісочного тіста покласти на тарілку і посипати цукровим піском, пофарбованим в зелений колір. На постамент помістити приготований торт і прикрасити підфарбовані в зелений колір масляним кремом, випущеними за допомогою тонкої трубочки з кондитерського мішечка або корнетика у вигляді листя папороті або чого-небудь подібного. Прикраса можна доповнити маленькими грибками, окремо виготовленими з меренги. Торт добре охладить.По бажанням постамент з пісочного тіста можна не робити, у такому випадку торт укласти відразу на підходящу за розміром і формою блюдо.
|