3 чашки (300 г) просіяного борошна грубого помелу або пшеничного борошна тонкого помола2 ст. л. насіння кмину
кунжуту або калінджі
1
5 ч. л. кам'яної солі
0.5 ч. л. соди
2 ст. л. топленого або вершкового масла
Топлене(гі) або рослинне масло для обсмажування у фритюрі
3/4 чашки (175 мл) води.
Змішайте борошно, насіння кмину, сіль і соду у великій мисці. Втирайте в борошно топлене або вершкове масло.Добавьте стільки води, щоб вийшло досить круте тісто. Місіть його не менше 5 хв, поки воно не стане однорідним і еластичним. Потім залиште його на кілька минут.Заполните кархай або глибоку чавунну сковороду на дві третини гі або рослинним маслом і поставте на середній вогонь. Поки гі нагрівається, розкачайте тісто у вигляді великого квадрата товщиною 1 см. Гострим ножем наріжте його на ромби або прямокутники довжиною 5 див Обережно опустіть половину з них в гаряче гі. Вогонь повинен бути відрегульований так, щоб крекери за 4-5 хв стали золотисто-коричневими з обох сторін. Вийміть печива шумівкою і перекладіть в друшляк, щоб скло масло. Таким же чином обсмажте інші крекеры.Время приготування - 30 хв (прибл)Ці крекери дуже легко готувати. Їх можна подавати і з супом і в якості закуски, під час сніданку або обіду. Якщо у Вас немає кам'яної солі крупного помелу, можна взяти звичайну.