сіль. Для начинки: 250 г очищеного солодкого мигдалю або волоських горіхів
250г цукру
2 ч.л. кориці
трохи меленого кардамону за смаком.
В Азербайджані чудова випічка! Хто пробував, той не дасть мені збрехати. Від одних назв стає солодко в роті: шакер-лукум, пахлава з горіхами, кураб'є* Сьогодні ми спробуємо спекти смачне печиво шакер-бура.В теплому молоці розвести дріжджі, сіль, додати топлене масло, яйця, ванільний цукор і, поступово всипаючи борошно, замісити круте тісто, поставити в тепле місце на 1,5 години для подъема.Готовое тісто обім'яти, розкачати в пласт до 2 мм завтовшки. Круглої виїмкою (пиалой діаметром до 10 см) вирізати з нього кружки.На одну половину кружка покласти трохи готової начинки, інший її закрити (тісто має туго обтягувати начинку), защипати краї коловим швом. При бажанні на поверхню шакер-бура можна нанести різні узоры.Готовые вироби укласти на деко, спочатку підсушити на дуже слабкому вогні в духовці, а потім випекти протягом 7-10 хвилин.для начинки горіхи пропустити через м'ясорубку, змішати з цукром, корицею, кардамоном.