Рецепт приготування «шакер-бура»
Інгредієнти:
  • Для тіста: 300г пшеничного борошна
  • 4 ст.л. топленого масла
  • 0
  • 5 склянки молока
  • 1 яйце
  • 10г дріжджів
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • сіль. Для начинки: 250 г очищеного солодкого мигдалю або волоських горіхів
  • 250г цукру
  • 2 ч.л. кориці
  • трохи меленого кардамону за смаком.
В Азербайджані чудова випічка! Хто пробував, той не дасть мені збрехати. Від одних назв стає солодко в роті: шакер-лукум, пахлава з горіхами, кураб'є* Сьогодні ми спробуємо спекти смачне печиво шакер-бура.В теплому молоці розвести дріжджі, сіль, додати топлене масло, яйця, ванільний цукор і, поступово всипаючи борошно, замісити круте тісто, поставити в тепле місце на 1,5 години для подъема.Готовое тісто обім'яти, розкачати в пласт до 2 мм завтовшки. Круглої виїмкою (пиалой діаметром до 10 см) вирізати з нього кружки.На одну половину кружка покласти трохи готової начинки, інший її закрити (тісто має туго обтягувати начинку), защипати краї коловим швом. При бажанні на поверхню шакер-бура можна нанести різні узоры.Готовые вироби укласти на деко, спочатку підсушити на дуже слабкому вогні в духовці, а потім випекти протягом 7-10 хвилин.для начинки горіхи пропустити через м'ясорубку, змішати з цукром, корицею, кардамоном.
Категорія: Піца і випічка | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 347 | Теги: начинки, цукру
Всього коментарів: 0
avatar