Підготовлену підсмажену крупу всипати в киплячу під солену воду і варити так само, як і «Гречана каша». Води для заварки взяти на 5-6% більше, ніж для каші з сирої крупи, внаслідок випаровування вологи (при підсмажуванні вага крупи зменшується приблизно на 10% від ваги сирої крупи).Каша з підсмаженої крупи вариться 2-21/2 години; ця каша має гарний зовнішній вигляд, коричневий колір, добре розсипається, але смак її гірше, ніж каші з неподжаренной крупы.Чтобы каша після варіння була більш розсипчастою, її розпушують в котлі великий виделкою, попередньо видаливши суху скоринку з поверхні. Іноді кірки утворюються на дні і стінках посуду, особливо при упревании каші в жаровій шафі. Якщо кірки не пригоріли, то їх розламують на дрібні шматки, заливають дворазовим кількістю (до ваги кірок) води або бульйону, дають набрякнути при нагріванні в закритому посуді, потім змішують з кашею.