Рецепт приготування «бульйон з овочами і зеленню (весняний)»
Інгредієнти:
400 г м'ясного бульйону
курячого або з дичини
30 г капусти цвітної
30 г моркви
15 г ріпи
10 г пастернаку
5 г селери
30 г квасолі (стручків) або горошку, свіжого або консервованого
20 г спаржі
10 г шпинату
Моркву, ріпу, пастернак нарізати брусочками довжиною 2-2,5 см, товщиною 3 мм і зварити в бульйоні або підсоленій воді до готовності. Цвітну капусту розібрати на качанчики; спаржу нарізати шматочками по 2-2,5 см стручки квасолі - ромбиками або так само, як коріння, листя шпинату - на частини. Кожен вид овочів зварити в підсоленій воді. Овочі, крім шпинату, змішати і зберігати на водяній бані D невеликій кількості бульйону, шпинат зберігати окремо, не нагревая.При подачі в тарілку покласти овочі, шпинат і налити прозорий бульйон.