Інгредієнти: - Для пісочного тіста: 300 г вершкового масла
- 200 р борошна
- 100 г цукру
- 3 жовтки
- 2 чайні ложки сметани
- 1 ст. ложка какао. Для горіхового тіста: 500 г очищених горіхів
- 8 білків
- 2 склянки цукру. Для заварного крему: 1 ст. ложка какао
- 200 р олії вершкового
- 1 яйце
- 1 1/2 склянки молока
- 1 чайна ложка борошна картопляною
- 1 чайна ложка борошна пшеничного
- 1 склянка цукру
- 1 пакетик порошку ванільного цукру. Для шоколадно - вершкового крему: 100 г шоколаду
- 400 г масла вершкового
- 5 жовтків
- 1/2 склянки молока
- 1 склянка цукру
- 1 пакетик порошку ванільного цукру.
Змішати борошно, цукор і какао, додати масло шматком і порубати все, щоб вийшла масляниста дрібна крупа. Сметану і жовтки добре перемішати і додати рубану суміш. Швидко замісити тісто, розділити на 2 частини, поставити на холод на 15 - 20 хв, потім розкачати тісто на коржі і спекти їх один за іншим в одній формі або па деку. На цьому ж листі спекти і коржі з горіхового тіста. Для горіхового тесту треба пропустити через м'ясорубку очищені горіхи, білки збити в круту піну, змішати з горіхами, перемішаними з цукром, і з цього тесту теж спекти 2 коржі однакової форми і величини з песочным.Приготовление заварного шоколадного крему: Какао, картопляну і пшеничне борошно добре перемішати і розбавити 1/2 склянки холодного молока. 1 стакан молока закип'ятити і в нього вилити разбавлениую суміш з какао, борошна і молока. Проварити на невеликому вогні до одержання густої маси. Остудити. Масло змішати з 1 склянкою цукру і 1 яйцем і, розтираючи, додавати по чайній ложці остиглу суміш, поки вона вся не вотрется. Додати ванільний цукор. Для того щоб крем вийшов однорідним і гладким, треба стежити за тим, щоб зварена молочио борошняна маса була однією температури з растираемым маслом, тому остуживать її треба не в холодильнику, а при кімнатній температурі. Крім того, цю масу не можна відразу багато класти в растираемое масло, так як від цього теж крем може створожиться.Приготовление шоколадно - сливочново крему: Відбити жовтки в емальовану миску або каструлю, всипати цукор і добре, дочиста, розтерти в пишну масу. Шоколад розігріти з молоком, добре вимішати і додати в жовтки. Каструлю з цією масою поставити над каструлею з киплячою водою і безперервно розмішуючи суміш, довести її до густоти (вона повинна не литися з ложки, а падати шматками). Зняти з вогню, остудити ів теплу масу втерти шматочками масло і ванільний сахар.Когда креми будуть готові, рясно змастити торт заварним кремом, на крем покласти горіховий корж, на нього 1/3 всього шоколадно - вершкового крему, потім знову горіховий корж, на який викласти весь залишився заварний крем. Зверху покласти пісочний корж, і весь торт обмазати зверху і з боків шоколадно - вершковим кремом. Боки торта прикрасити із кондитерського мішечка цим же кремом. На поверхні торта хлібної пилкою зробити хвилястий малюнок, посипати торт подрібненими горіхами. Для цього з тонкого картону вирізати лист такого ж розміру, як поверхня торта, на ньому вирізати кілька виноградних листків або які - небудь геометричні фігури (трикутники, кола тощо). На остиглий крем на торті обережно покласти картон, трафарети засипати подрібненими горіхами, після чого картон зняти.
|