Рецепт приготування «рулети з баранини відбивні тушковані»
Інгредієнти:
120 г баранини
10 г курдючного сала або свинячого шпига
30 г цибулі ріпчастої
7 г баранячого сала
яловичого топленого або комбижира тваринного
100 г соусу
150 г гарніру
перцю
зелені
М'якоть задньої ноги баранини розрізати на частини, але верствам. Кожну з них розрізати на шматки упоперек волокон по 2 шматка на порцію. Шматки відбити сапкою до товщини 5 мм, посипати їх дрібно рубаним ріпчастою цибулею, змішаним з невеликою кількістю солі, меленим перцем і дрібно нарізаною зеленню петрушки. Крім того, на кожен шматок м'яса покласти по шматочку курдючного або свинячого сала (шпига) у формі брусочки і згорнути м'ясо у трубочку (рулетом). Потім кожен рулет обв'язати нитками, укласти в один ряд на лист з розтопленим жиром і смажити в жаровій шафі, періодично поливаючи жиром і виділився з м'яса соком.С готових рулетів видалити нитки, знову укласти вироби на деко, залити їх томатним або сметанним соусом і прокип'ятити протягом 10-15 минут.При подачі покласти рулети на тарілку або блюдо, полити соусом і посипати зеленню петрушки або укропом.Гарнировать розсипчастою рисовою кашею, відвареною квасолею, картоплею відварною, смаженою або картопляним пюре.