Яловичі, свинячі або баранячі мізки зварити, як описано вище, з корінням, цибулею і спеціями, але без додавання оцту. Потім перекласти на решето або друшляк. Нарізати з пшеничного хліба (без кірок) скибочки (по 2-3 на порцію) товщиною близько 1 см овальної форми або у вигляді котлет (гострі з одного кінця), змастити їх вершковим маслом і злегка підсмажити в духовці шкафу.На грінки покласти мізки цілими, половинками або розрізаними на скибочки, залежно від розміру мозку. Соус білий або парової випарити при кипінні настільки, щоб він став приблизно наполовину гущі звичайного, після чого додати в нього сирий яєчний жовток і за смаком сік лимона. Залити цим соусом мізки на грінках, негайно посипати тертим сиром, скропити розтопленим вершковим маслом і запекти в жаровій шафі або електрогрилі до утворення на поверхні соусу рум'яної корочки.Подать мізки на блюді, поливши маслом, Окремо в соуснику подати соус білий з яєчними жовтками. При подачі соус можна налити на тарілку навколо грінок з мізками. Також можна приготувати мозку з томатним соусом з грибами і цибульним з корнішонами (пікантним) та ін.