Сирі мізки, очищені від плівок цілими або половинками покласти в посуд з холодною водою (1 - 1,5 л води на 1 кг мізків), додати сіль, оцет, коріння та цибулю, лавровий лист, перець горошком. Як тільки вода з мізками нагріється до температури кипіння, посуд поставити на слабкий вогонь, закрити кришкою і варити мізки без кипіння протягом 25-30 минут.После варіння мізки охолодити, не виймаючи з відвару, і зберігати в ньому до приготування блюда.Сваренные цілі мізки розділити навпіл; половинки мізків розрізати вздовж на 2-3 скибочки, залити паровим соусом і прогріти до кипения.При подачі на блюдо з розсипчастою рисовою кашею покласти мізки, а на них - скибочки прогрітих печериць і полити соусом, посипати зеленню петрушки.Так само можна приготувати мізки з соусом червоним з вином, гострим з естрагоном, цибулевим з корнішонами (пікантним), а також перцевим соусом з оцтом. На гарнір замість рисової каші можна подати картопляне пюре.