Рецепт приготування «мізки варені в соусі»
Інгредієнти:
  • 130 г мізків
  • 10 г коріння і цибулі для варіння
  • 5 г оцту
  • 30 г печериць або білих грибів
  • 100 г соусу
  • 100-150 г гарніру
  • лаврового листа
  • перцю горошком
  • зелені
Сирі мізки, очищені від плівок цілими або половинками покласти в посуд з холодною водою (1 - 1,5 л води на 1 кг мізків), додати сіль, оцет, коріння та цибулю, лавровий лист, перець горошком. Як тільки вода з мізками нагріється до температури кипіння, посуд поставити на слабкий вогонь, закрити кришкою і варити мізки без кипіння протягом 25-30 минут.После варіння мізки охолодити, не виймаючи з відвару, і зберігати в ньому до приготування блюда.Сваренные цілі мізки розділити навпіл; половинки мізків розрізати вздовж на 2-3 скибочки, залити паровим соусом і прогріти до кипения.При подачі на блюдо з розсипчастою рисовою кашею покласти мізки, а на них - скибочки прогрітих печериць і полити соусом, посипати зеленню петрушки.Так само можна приготувати мізки з соусом червоним з вином, гострим з естрагоном, цибулевим з корнішонами (пікантним), а також перцевим соусом з оцтом. На гарнір замість рисової каші можна подати картопляне пюре.
Категорія: Другі страви | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 199 | Теги: соусом, мізки
Всього коментарів: 0
avatar