Рецепт приготування «салат з білокачанної капусти»
Інгредієнти:
750 г свіжої капусти
1 - 2 моркви
3 столові ложки масла рослинного
1/2 склянки оцту 3%-ного
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка солі
80 г цибулі зеленої.
Зачищений і обмитий качан капусти розрізати на 4 частини і видалити качан. Капусту тонко нашаткувати, скласти в неглибоку посуд (краще емальований), посолити і перетирати до тих пір, поки вона не дасть сік і не стане більш м'якою. Після цього сік віджати капусту покласти в фаянсовий, емальований або скляний посуд, додати дрібно нарізану або натерту на тертці з великими отворами моркву, оцет, перемішати і поставити на 2 - 3 години в холодне місце. Перед подачею додати рослинне масло, цукор, перемішати, покласти в салатницю і посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і кропом. У салат із білокачанної капусти можна додати нарізані скибочками очищені яблука, попередньо розмочені в гарячій воді курагу, чорнослив без кісточок, а також брусницю, журавлину, мариновані фрукти і ягоди. Цей салат подають як закуску або гарнір до холодних і гарячих смажених страв з м'яса і птиці, а також до холодної відварної риби.