Рецепт приготування «салат з білокачанної капусти»
Інгредієнти:
  • 750 г свіжої капусти
  • 1 - 2 моркви
  • 3 столові ложки масла рослинного
  • 1/2 склянки оцту 3%-ного
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 80 г цибулі зеленої.
Зачищений і обмитий качан капусти розрізати на 4 частини і видалити качан. Капусту тонко нашаткувати, скласти в неглибоку посуд (краще емальований), посолити і перетирати до тих пір, поки вона не дасть сік і не стане більш м'якою. Після цього сік віджати капусту покласти в фаянсовий, емальований або скляний посуд, додати дрібно нарізану або натерту на тертці з великими отворами моркву, оцет, перемішати і поставити на 2 - 3 години в холодне місце. Перед подачею додати рослинне масло, цукор, перемішати, покласти в салатницю і посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею і кропом. У салат із білокачанної капусти можна додати нарізані скибочками очищені яблука, попередньо розмочені в гарячій воді курагу, чорнослив без кісточок, а також брусницю, журавлину, мариновані фрукти і ягоди. Цей салат подають як закуску або гарнір до холодних і гарячих смажених страв з м'яса і птиці, а також до холодної відварної риби.
Категорія: Салати і закуски | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 255 | Теги: капусти, качан
Всього коментарів: 0
avatar