Рецепт приготування «крокети з кукурудзи»
Інгредієнти:
  • 150 г кукурудзи
  • 75 г соусу молочного
  • 1 яйце
  • 10 г масла топленого або вершкового
  • 2 г олії соняшникової
  • 15 г жиру для фритюру
  • 20 г крихт білого хліба
  • 6 г борошна
  • 15 г зелені петрушки
  • 40 г сметани або 75 г соусу томатного
Зігріти консервовану кукурудзу в банку на водяній бані і ретельно злити рідину через дуршлаг.Положить кукурудзу у посуд з топленим для вершковим маслом і, помішуючи, підсушити її на вогні. Після цього змішати кукурудзу з гарячим густим молочним соусом і сирими яєчними жовтками, посолити за смаком. Коли маса охолоне (приблизно до 40-50°), розділити на кульки вагою 12-15 г або трохи більші, обсипати кульки пшеничного борошном, змочити у збитому з невеликою кількістю солі і рослинної олії яєчному білку і запанірувати в крихтах білого хліба. Смажити у фритюрі безпосередньо перед подачей.Подать на блюді або тарілці, прикрасивши смаженої зеленню петрушки. Окремо в соуснику подати холодну сметану або томатний соус.
Категорія: Другі страви | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 175 | Теги: кукурудзу, олії
Всього коментарів: 0
avatar