Нирки обрізати від плівок і жиру, замочити на 6-8 годин у воді, змінюючи її, відварити 20-30 хвилин в окропі, вийняти, нарізати невеликими ломтиками.Крупу промити холодною водою, залити окропом в сотейнику і поставити распариваться на 30-45 хвилин, міняючи кипяток.С огірків зрізати шкіру, залити її 1-1,5 склянки окропу і прокип'ятити на слабкому вогні 10-15 хвилин, потім відкинути вивареної шкірку. В розсіл покласти м'якоть огірків, попередньо нарізаних дрібно, проварити протягом ще 10 минут.Подготовленные нирки покласти в 1,5 літра окропу, проварити близько півгодини, додати нарізані соломкою коріння петрушки, селери і моркви, підготовлену крупу. Через 10-15 хвилин - картоплю, дрібно нарізану цибулю. Варити на помірному вогні до готовності картоплі. Додати підготовлені огірки, перевірити страву на сіль. У разі необхідності долити розсіл чи посолити. Ввести прянощі і варити ще 10-15 хвилин, після чого, переконавшись у готовності нирок, заправити пряною зеленню і поварити 3 хвилини. При подачі на стіл заправити сметаною.