Вершковий вермішелевий пудинг (кхир севьян)
Інгредієнти:
  • 6 чашок (1
  • 4 л) незбираного молока
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 6 гвоздик
  • 1 ч.л. меленого кардамону
  • 2 чашки (125 г) дрібної вермішелі
  • 1/2 чашки (100 г) цукру
  • 1 ст.л. товчених фісташок
  • 1 ст.л. товченого мигдалю
  • 1 3/4 чашки (425 мл) жирних вершків
  • 1 ч. л. рожевої води.
Закип'ятіть молоко і залиште кипіти на повільному вогні. В іншій каструлі розтопіть масло і швидко смажте в нього гвоздику і половину меленого кардамону. Додайте вермішель. Помішуючи, обсмажте її до світло-коричневого кольору. Влийте в каструлю молоко і варіть на середньому вогні 5 хв, часто помішуючи. Додайте цукор і горіхи. Зменшіть вогонь і варіть 15 хв, помішуючи кожні кілька хвилин, щоб вермішель не пригоріла, поки пудинг злегка не загусне. Пам'ятайте, що при охолодженні кхир севьян загусне ще больше.Снимите каструлю з вогню. Влийте вершки, додайте рожеву воду. Перелийте кхир севьян в посуд для сервірування, зверху посипте залишилися меленим кардамоном. Подавайте на стіл гарячим або холодным.Это блюдо було запозичено індійцями у Моголів
Категорія: Десерти | Додав: nataliycom (09.12.2014)
Переглядів: 226 | Теги: L'One - Мои Люди Со Мной, помішуючи
Всього коментарів: 0
avatar