Рецепт приготування «ананасова приправа (ананас ки чатні)»
Інгредієнти:
  • 1 ананас середнього розміру
  • 1 ст. л. топленого масла
  • 2 стручка свіжого гострого перцю
  • очищених від насіння і дрібно нарізаних
  • 1/2 ч. л. куркуми
  • 1/2 ч. л. меленої кориці
  • 50 г родзинок (за бажанням)
  • 4 ст. л. води
  • 1 чашка (175 г) цукру
Тримаючи ананас вертикально, зріжте гострим ножем шкірку і видаліть оченята. Розріжте ананас уздовж на четвертинки і видалити серцевину з кожної чверті. Потім кожну чверть розріжте вздовж на три смужки, а кожну смужку на шматочки. Покладіть їх у миску і оставьте.Нагрейте топлене масло в каструлі і підсмажте насіння куміна і перець до потемніння. Киньте туди куркуму і мелену корицю, потім відразу ж - шматочки ананаса. Обсмажуйте, помішуючи, протягом 4-5 хв, потім додайте воду. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 15 хв, періодично помішуючи. Зніміть кришку і продовжуйте варити, поки більша частина рідини не випарується. Додайте цукор і родзинки і подолжайте варити на повільному вогні, поки чатні знову не загусне (близько 10 хв).Ананасовое чатні подається в кінці їжі в якості десерта.Ананасы дуже популярні в Індії. Найсмачніші - це ананаси, які дозріли на корені. У стиглого ананаса солодкий аромат, опуклі очі і легко отсоединяющиеся внутрішні листя.
Категорія: Десерти | Додав: nataliycom (13.11.2014)
Переглядів: 179 | Теги: шматочки, скрап
Всього коментарів: 0
avatar