Рецепт приготування «ананасова приправа (ананас ки чатні)»
Інгредієнти:
1 ананас середнього розміру
1 ст. л. топленого масла
2 стручка свіжого гострого перцю
очищених від насіння і дрібно нарізаних
1/2 ч. л. куркуми
1/2 ч. л. меленої кориці
50 г родзинок (за бажанням)
4 ст. л. води
1 чашка (175 г) цукру
Тримаючи ананас вертикально, зріжте гострим ножем шкірку і видаліть оченята. Розріжте ананас уздовж на четвертинки і видалити серцевину з кожної чверті. Потім кожну чверть розріжте вздовж на три смужки, а кожну смужку на шматочки. Покладіть їх у миску і оставьте.Нагрейте топлене масло в каструлі і підсмажте насіння куміна і перець до потемніння. Киньте туди куркуму і мелену корицю, потім відразу ж - шматочки ананаса. Обсмажуйте, помішуючи, протягом 4-5 хв, потім додайте воду. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні 15 хв, періодично помішуючи. Зніміть кришку і продовжуйте варити, поки більша частина рідини не випарується. Додайте цукор і родзинки і подолжайте варити на повільному вогні, поки чатні знову не загусне (близько 10 хв).Ананасовое чатні подається в кінці їжі в якості десерта.Ананасы дуже популярні в Індії. Найсмачніші - це ананаси, які дозріли на корені. У стиглого ананаса солодкий аромат, опуклі очі і легко отсоединяющиеся внутрішні листя.