Рецепт приготування «вінегрет з гірчичною заправкою»
Інгредієнти:
Буряк 50 г
картопля 50 г
морква 30 г
огірки солоні-30 г
капуста квашена 40 г
цибуля ріпчаста або зелений 30 г
зелень 10 г
масло рослинне 300 г
оцет 3 % 50 р
жовток-3 шт.
гірчиця готова 50 г
цукор 50 г
сіль 20 г
перець 2 р.
Вінегрет - старовинне російське блюдо. У багатьох країнах він відомий як *російська салат*. Для його приготування спочатку необхідно підготувати овочі:буряк миють, зрізують тонкі корінці і залишок стебла (*голівку*). Після цього кладуть у каструлю, заливають холодною водою і варять без солі до готовності. Охолоджують буряки під струменем холодної води, при цьому буряк размягчается.Морковь зачищають (зрізують тонкі корінці і бадилля), миють і варять без соли.Картофель миють і варять у підсоленій воді, потім воду зливають, а картопля охлаждают.Свеклу нарізають дрібними кубиками і заправляють рослинним маслом, щоб вона не зафарбувала інші овочі. Моркву і картоплю очищають і нарізають дрібними кубиками.Если солоні огірки мають грубу шкірку і великі насіння, то їх попередньо очищають, вирізують насіння і нарізають дрібним кубиком.Квашеную капусту перебирають і великі шматки шинкуют.Лук очищають і дрібно шаткують. Щоб цибуля не дратував очі, ніж можна змочити водой.Затем всі овочі з'єднують, додають заправу, сіль і перець за смаком. Заправка для вінегрету оцтова: оцет 3% 500, масло рослинне 500, цукор 40, перець 2, сіль 20.