Рецепт приготування «салат "рибальське щастя"»
Інгредієнти: - 400 г свіжих мідій
- 3 цибулинки-шалотт
- 5 ст. л. соняшникової олії
- 80 мл білого вина
- 1 качан середньої величини салату радіккіо
- 1 маленький качан кучерявого салату
- 1 качан цикорію салатного
- 200 г філе лосося без шкіри
- 4 свіжі великі креветки
- 1 ч. л. гірчиці з естрагоном
- 8 ст. л. вишневого оцту
- 10 ст. л. оливкової олії
- 1 пучок естрагону
- морська сіль
- свіжозмелену перець
- 1 ст. л. вершкового масла
- 100 г варених очищених дрібних креветок.
Мідії ретельно промити і видалити "усик" з раковин. Цибулю очистити, дрібно порубати і половину відкласти для маринаду. У каструлі розігріти 2 ст. л.подсолнечного масла і злегка обсмажити в ньому залишився цибулю-шалот. Покласти сюди ж черепашки і залити все білим вином. Не накриваючи каструлю кришкою, кип'ятити всі 3 хвилини, потім зняти з вогню і охолодити. Неоткрывшиеся раковини викинути. З відкрилися вийняти м'ясо молюсків і відкласти в сторону. Почистити салати радіккіо і кучерявий. Окремі їх листя вимити, звільнити від жорстких прожилок і підстав кочерыжек, розірвати на дрібні шматочки і обсушити. Гострим ножем клиноподібно вирізати гірку качан з качана цикорію. Листя розібрати, обполоснути в трохи теплій воді і обсушити. Філе лосося обполоснути під холодною водою, обсушити і розрізати на 4 частини. Великі креветки очистити, надрізати на спинці і видалити кишечник. Естрагон вимити, обсушити і половину його дрібно порубати. Що залишився лук-шалотт перемішати з подрібненим естрагоном, гірчицею і вишневим оцтом. Додати оливкове масло і приправити маринад сіллю і перцем. Великі креветки і лосось посолити і поперчити. Залишився соняшникова олія розігріти в сковороді разом з вершковим маслом, філе лосося і креветки, повертаючи, обсмажувати 3 хвилини, потім поставити в тепле місце.
|
Категорія: Салати і закуски | Додав: nataliycom (08.11.2014) |
Переглядів: 226
|