Рецепт приготування «морквяний салат з горіхами кешью»
Інгредієнти:
1 склянку (250 мл) очищеної моркви
тонко натертої і вичавленою
1/3 склянки (80 мл) очищеного від плодоніжки і насіння і дрібно нарубаного червоного солодкого перцю
1/3 склянки (50 г) підсмажених і нарубаних горіхів кешью
1/2 чайн. ложки солі
2 ст. л. йогурту або сметани (не обов'язково)
1 1/2 ст. л. топленого або рослинного масла
1 чайн. ложка насіння чорної гірчиці
1 ст. л. крупно нарізаної свіжої кінзи або дрібно нарубаної петрушки.
Змішайте в мисці морква, солодкий перець, горіхи, сіль і, якщо хочете, йогурт або сметану.Разогрейте топлене або рослинне масло в маленькій чавунній сковороді на середньому вогні. Не доводячи до появи диму, киньте насіння гірчиці і смажте, поки вони не стануть сизими і не почнуть тріщати. Влийте приправу в салат, додайте свіжу зелень і перемішайте.