Мізки зварити в підсоленій воді без оцту, потім порубати не дуже дрібно, посипати сіллю, перцем і дрібно нарізаною зеленню петрушки або зеленим луком.Вареную шинку і варену картоплю, нарізані дрібними кубиками, заправити сметаною, посолити, додати сирий яєчний жовток і перемішати. Після цього безпосередньо перед запіканням ввести в суміш збиті в густу піну яєчні белки.Половину цієї суміші покласти рівним шаром на змащену вершковим маслом порціонну сковороду; поверх суміші також шаром - підготовлені мізки, а на них іншу суміш. Все це посипати тертим сиром, скропити розтопленим вершковим маслом і запікати в жаровій шафі протягом 15-20 минут.Подать мізки, полив маслом, на тій же сковороді, на якій вони запікалися.