Рецепт приготування «картопляний сюрприз (алу салат)»
Інгредієнти:
7-8 картоплин середнього розміру з рожевою шкіркою (близько 1 кг)
4 ст. л. топленого масла
1/3 склянки (30 г) горіхів кешью або фундук
шматочками по 3 ст. л. посіченої свіжої кінзи і петрушки
1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
1-1/4 ч. л. солі
2 ст. л. лимонного соку
1/2 ст. л. насіння індійського кмину (джира)
підсмажених без масла і крупно потовчений
1 склянку (250 мл) сметани або жирного йогурту
1/3 склянки (80 мл) нежирного молока
1 дрібку меленого червоного перцю
гострого (кайенского) або солодкого (паприки).
Зваріть картоплю в шкірці до м'якості. Простежте, щоб не переварився. Злегка остудіть, зніміть шкірку і наріжте кубиками (1,5 см). Покладіть в салатницу.Нагрейте топлене або рослинне масло на середньому вогні. Додайте шматочки горіхів кешью або фундук і, постійно помішуючи, смажте до золотисто-коричневого кольору. Вилийте масло разом з горіхами на картоплю. Додайте залишилися інгредієнти і обережно перемішайте руками або дерев'яною ложкою, щоб салат просочився заправкою. Подавайте кімнатної температури або охолодженим, посипавши кайенским перцем або паприкою.