Рецепт приготування «картопляний сюрприз (алу салат)»
Інгредієнти:
  • 7-8 картоплин середнього розміру з рожевою шкіркою (близько 1 кг)
  • 4 ст. л. топленого масла
  • 1/3 склянки (30 г) горіхів кешью або фундук
  • шматочками по 3 ст. л. посіченої свіжої кінзи і петрушки
  • 1/4 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 1-1/4 ч. л. солі
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1/2 ст. л. насіння індійського кмину (джира)
  • підсмажених без масла і крупно потовчений
  • 1 склянку (250 мл) сметани або жирного йогурту
  • 1/3 склянки (80 мл) нежирного молока
  • 1 дрібку меленого червоного перцю
  • гострого (кайенского) або солодкого (паприки).
Зваріть картоплю в шкірці до м'якості. Простежте, щоб не переварився. Злегка остудіть, зніміть шкірку і наріжте кубиками (1,5 см). Покладіть в салатницу.Нагрейте топлене або рослинне масло на середньому вогні. Додайте шматочки горіхів кешью або фундук і, постійно помішуючи, смажте до золотисто-коричневого кольору. Вилийте масло разом з горіхами на картоплю. Додайте залишилися інгредієнти і обережно перемішайте руками або дерев'яною ложкою, щоб салат просочився заправкою. Подавайте кімнатної температури або охолодженим, посипавши кайенским перцем або паприкою.
Категорія: Салати і закуски | Додав: nataliycom (07.11.2014)
Переглядів: 264 | Теги: Кешью, перцю
Всього коментарів: 0
avatar