Рецепт приготування «вітамінний салат зі сметаною»
Інгредієнти:
1 морква
яблука свіжі помідори 2 шт.
1 огірок
50 г зеленого салату
40 г селери (корінь)
лимонний сік з одного лимона
50 г сливи або вишні
1/2 склянки сметани
цукор
сіль-за смаком
кріп
Очищені і вимиті сирі моркву, селеру, яблука нарізати тонкою соломкою (у моркви використовувати тільки червоний шар), помідори, огірки, сливи - скибочками, листя салату - на 2-3 частини. Підготовлені овочі і плоди з'єднати і додати вишні (без кісточок). При подачі салат заправити сметаною, лимонним соком, цукром, сіллю, укласти в салатницю і прикрасити. Зверху посипають кропом. Вітамінний салат можна готувати з додаванням редиски, вареного швидкозамороженого зеленого горошку, молодих стручків бобів, суцвіть цвітної капусти та інших овочів.