Рецепт приготування «гусячий паштет під гострим соусом»
Інгредієнти:
  • 1 гусак
  • гусяча печінка
  • 100 г сала
  • 3 яйця
  • 100 г черствої булки
  • 2 печериці
  • 1 морквина
  • 1 корінь петрушки
  • 1 цибулина
  • 1 лавровий лист
  • 2-3 горошини чорного перцю
  • 1 ст.л. свинячого жиру
  • 1 банку майонезу
  • 1 яблуко
  • сік 0
  • 5 лимона
  • мелений перець
  • цукор і сіль за смаком.
Тушку гусака вимити, розрубати на частини, разом з овочами і грибами залити невеликою кількістю води і поставити на вогонь. Коли вода почне закипати, зняти піну, покласти печінку і сало, тушкувати на слабкому вогні 30 хвилин. Потім гусячу печінку і сало вийняти, а м'ясо продовжувати тушкувати до готовності (приблизно 2 години), додавши сіль і спеції. Потім м'ясо відокремити від кісток, а в бульйоні, що залишився від гасіння, замочити скибочки булки. М'ясо без шкіри, овочі, гриби і віджату булку 2 рази пропустити через м'ясорубку або подрібнити в міксері. Отриману суміш з'єднати з сирими яйцями, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Форму змастити салом, дно викласти скибочками вареного сала і на три чверті висоти заповнити приготовленою масою. Запекти в духовці до готовності. Потім остудити, звільнити з форми, загорнути у фольгу, поставити в холод. Перед вживанням нарізати скибочками. Подати з гострим соусом. Для цього майонез змішати з натертим на дрібній тертці яблуком, додати за смаком цукор і лимонний сік, все ретельно перемішати.
Категорія: Салати і закуски | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 235 | Теги: м'ясо, Felaket (Cover)
Всього коментарів: 0
avatar