Рецепт приготування «гусячий паштет під гострим соусом»
Інгредієнти:
1 гусак
гусяча печінка
100 г сала
3 яйця
100 г черствої булки
2 печериці
1 морквина
1 корінь петрушки
1 цибулина
1 лавровий лист
2-3 горошини чорного перцю
1 ст.л. свинячого жиру
1 банку майонезу
1 яблуко
сік 0
5 лимона
мелений перець
цукор і сіль за смаком.
Тушку гусака вимити, розрубати на частини, разом з овочами і грибами залити невеликою кількістю води і поставити на вогонь. Коли вода почне закипати, зняти піну, покласти печінку і сало, тушкувати на слабкому вогні 30 хвилин. Потім гусячу печінку і сало вийняти, а м'ясо продовжувати тушкувати до готовності (приблизно 2 години), додавши сіль і спеції. Потім м'ясо відокремити від кісток, а в бульйоні, що залишився від гасіння, замочити скибочки булки. М'ясо без шкіри, овочі, гриби і віджату булку 2 рази пропустити через м'ясорубку або подрібнити в міксері. Отриману суміш з'єднати з сирими яйцями, посолити, поперчити і ретельно перемішати. Форму змастити салом, дно викласти скибочками вареного сала і на три чверті висоти заповнити приготовленою масою. Запекти в духовці до готовності. Потім остудити, звільнити з форми, загорнути у фольгу, поставити в холод. Перед вживанням нарізати скибочками. Подати з гострим соусом. Для цього майонез змішати з натертим на дрібній тертці яблуком, додати за смаком цукор і лимонний сік, все ретельно перемішати.