Рецепт приготування «телятина, запечена в раковинах (кокилях)»
Інгредієнти:
  • 110 г телятини
  • 3 г цибулі
  • моркви
  • петрушки і сельдеря
  • 50 р соусу білого з яєчними жовтками
  • 25 г печериць
  • 100 г соусу молочного
  • 10 г масла вершкового
  • 6 г сиру.
Великий шматок телятини припустити в бульйоні, з цибулею, морквою, петрушкою і селерою. Нарізати поперек волокон невеликими тонкими скибочками (по 5-7 г) і заправити білим соусом з яєчними желтками.На дно раковини (фарфорового, металевого або морської) налити трохи молочного соусу, викласти на нього у вигляді гірки шматочки телятини разом з соусом упереміж з тонкими скибочками варених свіжих або консервованих печериць. Залити все це гарячим молочним соусом, негайно посипати натертим сиром, скропити вершковим маслом або полити гарячою сметаною і запекти до утворення на поверхні соусу рум'яної скоринки. Замість молочного соусу можна використовувати збиті яєчні білки, змішані з натертим сиром (15 г сиру на один білок). Для запікання можна використовувати також металеві або порцелянові порційні сковороди. Подати без гарніру, полив маслом.
Категорія: Другі страви | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 182 | Теги: телятини, соусу
Всього коментарів: 0
avatar