Рецепт приготування «телятина, запечена в раковинах (кокилях)»
Інгредієнти:
110 г телятини
3 г цибулі
моркви
петрушки і сельдеря
50 р соусу білого з яєчними жовтками
25 г печериць
100 г соусу молочного
10 г масла вершкового
6 г сиру.
Великий шматок телятини припустити в бульйоні, з цибулею, морквою, петрушкою і селерою. Нарізати поперек волокон невеликими тонкими скибочками (по 5-7 г) і заправити білим соусом з яєчними желтками.На дно раковини (фарфорового, металевого або морської) налити трохи молочного соусу, викласти на нього у вигляді гірки шматочки телятини разом з соусом упереміж з тонкими скибочками варених свіжих або консервованих печериць. Залити все це гарячим молочним соусом, негайно посипати натертим сиром, скропити вершковим маслом або полити гарячою сметаною і запекти до утворення на поверхні соусу рум'яної скоринки. Замість молочного соусу можна використовувати збиті яєчні білки, змішані з натертим сиром (15 г сиру на один білок). Для запікання можна використовувати також металеві або порцелянові порційні сковороди. Подати без гарніру, полив маслом.