Рецепт приготування «розсольник з гусячими потрохами»
Інгредієнти:
125 г потрухів гусячих
45 г петрушки
30 г пастернаку
15 г селери
20 г цибулі ріпчастої
30 г цибулі порею
по 20 г щавлю
шпинату та салату
30 г огірків солоних
10 г масла вершкового
75 г молока
1 яйце
лаврового листа
перцю
зелені
Гусячі потрухи (голови, шийки, крильця) ретельно обпалити. Розрубати шийку на три-чотири частини, курчат - на дві частини. З голови вийняти очі, серце надрізати і видалити кров, шлунок розрізати навпіл. Потрухи обшпарити, промити холодною водою, залити гарячою водою або бульйоном (м'ясних або кістковим), покласти спецій (перець, лавровий лист), «букет» і варити при слабкому кипінні до готовності. Печінку зварити отдельно.Бульон процідити, через 15-20 хвилин зняти з поверхні жир і приготувати на цьому бульйоні розсольник так само, як і розсольник московский.Перед подачею голову гусака розрубати навпіл, шлунок, серце і печінку нарізати скибочками. Прогріті потрухи покласти в тарілку, додати суміш з яєць имолока, налити суп і посипати дрібно нарізаною зеленню.