Рецепт приготування «пиріг пісочний з апельсинами»
Інгредієнти:
  • Для тіста: 180г борошна
  • 150г дрібного цукрового піску
  • 180г вершкового масла або маргарину
  • 2 жовтки
  • апельсинова цедра з вкусу.Для начинки: 1 ст. молока
  • 4 повних ст.л. цукру
  • 2 жовтки
  • 1 повна ч.л. борошна
  • ванільний цукор за вкусу.Дополнительно: апельсини
  • лимони
  • мандарини (кількість * за смаком
  • цукор.
Змішати борошно з цукром, додати збиті жовтки і швидко замісити тісто. Добре охолоджене масло (маргарин) нарізати дрібними шматочками і, додаючи його в тісто, продовжувати розмішувати. Тісто покласти в холодильник на сутки.Отделить від підготовленого тіста невеликий шматочок розкачати з нього тонкий джгут. Інше тісто розрізати в пласт за розміром форми або сковороди, в якій буде випікатися основа пирога. Викласти підготовлене тісто в змащену маслом і обсипану борошном форму, а тістовій джгут викласти по краю пласта тіста і злегка притиснути. Проколоти поверхню тіста виделкою в декількох місцях. Випікати основу пирога в середньо нагрітій духовці, прикривши листом тонкого паперу, щоб поверхня пирога не підгоріла при выпечке.Для приготування начинки борошно підсмажити на сухій сковороді до легкого пожовтіння, охолодити, змішати зі збитими жовтками яєць. Влити в підготовлену масу тонкою цівкою кипляче молоко з цукром, швидко розмішуючи. Не припиняючи заважати, масу прогріти на слабкому вогні до загусання, не даючи їй закипіти. У готовий крем покласти за смаком ванільний цукор і, добре перемішуючи, охладить.Получившийся пісочний корж охолодити і рясно покрити ванільним кремом.Из соку апельсина, лимона (мандарина) і цукру, взятих за смаком, досить зварити густий сироп. Опустити в загустілий сироп часточки мандарина , злегка прогріти і охолодити. Готовий сироп повинен бути не занадто текучим.Вынуть часточки цитрусових з сиропу, красиво укласти їх по всій поверхні покритого кремом і добре охолодженого пирога і залити так само охолодженим загуслим сиропом. Можна прикрасити пиріг і скибочками консервованих фруктів або цілими ягодами з варення.
Категорія: Піца і випічка | Додав: nataliycom (08.11.2014)
Переглядів: 169 | Теги: пирога, тісто
Всього коментарів: 0
avatar