Таку солянку готують в Болгарії на багатолюдних святах. У великому казані варять баранячу тушу, разрубленную на великі шматки (без голови і субпродуктів). Можна порекомендувати приготувати такий суп у великому казані на пикнике.Мясо зачистити від плівок, сухожиль, жиру, відокремити кістки, покласти їх в каструлю, залити 10 склянками води, довести до кипіння і варити 1 годину. Відвар процідити в глибоку каструлю, покласти в неї нарізане порційними шматками м'ясо і варити до м'якості. Потім додати ароматичні коріння, крупно нарізані картоплю і замочені (або свіжі) гриби, соснові лапки, ягоди, загорнуті в шматок марлі, цибулю, лавровий лист, сіль і чорний перець за смаком. При необхідності долити трохи води. Продовжувати варити ще 0,5 години, накривши каструлю кришкою. За бажанням, можна додати ще трохи ароматного вина і лимонної кислоти або лимонного сока.Перед подачею видалити вузлик з ягодами і соснові лапки, м'ясо вийняти і розподілити порівну, покласти в тарілки і залити гарячим супом.